![]() |
|
خودروهای امروزی از نیاکان خود بسیار هوشمندتر هستند، اینها ایمن تر، سریع تر، کم صداتر و کم مصرف تر هستند آلودگی کمتر ایجاد می کنند. بدون شک سیستم های کنترلی خودرو سهم زیادی در ایجاد این برتری ها دلرند. یکی از این سیستم های کنترلی، سیستم ترمز ضدقفل (ABS) است. در مقاله ای که امروز سایت فارسی دانلود به شما معرفی میکند ابتدا توصیف مختصری از این سیستم و اهداف و اجزای آن آورده شده است، سپس درباره ی الگوریتم کنترل سیستم ترمز ضدقفل و مشکلات اصلی کنترل کننده بحث شده است. در این مقاله پس از معرفی یک کنترل کننده ی بسیار ساده، مزایای استفاده از سیستم ترمز ضدقفل با شبیه سازی چند وضعیت نشان داده شده است.
نگه داشتن خودرو در مواقع اضطراری کار بسیار سختی است. سیستم ضد بلوکه همانند یک سیستم عصبی در این گونه موارد وارد عمل میشه. در حقیقت در سطوح لغزنده رانندگان حرفه ای هم نمی توانند بدون ترمز ABS مثل رانندگان آماتور با ترمزهای ABS خودروی خود را متوقف کنند.
عملکرد ترمز ABS بسیار ساده است. وقتی شما روی یخ رانندگی میکنید اگر به آرامی ترمز کنید بخوبی متوقف میشوید. اگر ترمز شدید بگیرید ممکن است چندین متر لیز بخورید ضمن اینکه کنترل خودرو از دستانتان خارج میشود .ممکن است با خودرو های دیگر تصادف کنید. یکی از روشهایی که رانندگان ماهر استفاده میکنند این است که وقتی ترمز را روی یخ فشار میدهند مواظب این هستند که چرخها قفل نکنند بمحض اینکه این عمل اتفاق افتاد لحظه ای پا را از روی ترمز بر میدارند. سیستم ABS این کار را برای شما بطور اتوماتیک انجام میدهد. در نتیجه زمان توقف کوتاه تر میشود و دیگر اینکه در هنگام ترمز شما توانائی هدایت ماشین بوسیله فرمان خودرو را دارید.
یکی از مزایای دیگر سیستم ABS عدم گرم شدن لنتهاست.
با خودروهای دارای سیستم ABS دیگر تلمبه زنی پدال ترمز لازم نیست. این روش مربوط به خودروهای معمولی است. تلمبه زدن با ABS منجر به طولانی تر شدن زمان توقف میشود.
سوال: آیا ABS واقعا کار میکند:
Insurance Institute for Highway Safety در سال ۱۹۹۶ گزارشی منتشر کرد که نشان میدهد تعداد خودروهای دارای سیستم ABS در تصادفات مهلک از تعداد خودروهای فاقد این سیستم کمتر نیست. (به نسبت تعداد خودروها). همین گزارش حاکی است اغلب این خودروها بیشتر در تصادفات انفرادی نقش داشته اند. اما خودروهای معمولی و رانندگان آنها بیشتر در تصادف با یکدیگر دچار خسارت شده اند.
علت بسیار جالب است:
۱- رانندگان این خودروها بخاطر وجود این سیستم جسارت خاصی پیدا میکنند و با سرعتهای بالاتری رانندگی میکنند و اعمال خطرناکتری انجام میدهند.
۲- بعضی از رانندگان وقتی در یک حالت واقعا اضطراری و برای اولین بار ترمز شدید گرفته اند حالت عجیب تپش پدال ترمز آنها را به اشتباه انداخته . پس ناخودآگاه پا را از روی پدال ترمز برداشته اند.
۳- بسیاری از رانندگان بخاطر اینکه توانسته اند در حالیکه پا را روی ترمز داشته اند از فرمان خودرو استفاده کنند خودرویشان چپ شده یا از جاده خارج شده اند در صورتیکه رانندگان خودروهای فاقد این سیستم بعد از ترمز شدید لیز خورده اند و با ماشین جلویی برخورد کرده اند.
موضوع : مکانیک نویسنده : Pedram تعداد بازدید : 1,836 بازدید تاریخ ارسال : ۲۵ آذر ۱۳۹۱
|
لطفا جواب سوال زیر را داخل کادر وارد نمایید. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.